Passa al contingut principal

Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: maig, 2010

Persèfone i les estacions

Com ja vam comentar, els mites són respostes a preguntes sobre el món. Si una de les finalitats dels contes és ensenyar, podriem dir que el mite és una mena especial de contes que ens volen ensenyar les respostes a les preguntes que el món ens provoca. El mite de  Persèfone ens explica quin és l'origen del cicle de les estacions.

Els mites, una mena especial de contes...

Els mites  són narracions que donen resposta i fonament a preguntes sobre normes socials i costums, així com sobre l'origen del món i de l'home.   Els mites ens porten la imatge del món dels homes i les dones d'aquells temps llunyans. Han estat posats en imatges pels artistes de diferents èpoques, els quals interpreten i expliquen al seu torn la recepció que han fet del mite amb els seus recursos expressius. A l'aula de filosofia per a nois i noies de primer d'ESO, hem intentat interpretar el mite de Prometeu amb imatges, juntament amb els artistes. En aquest mite se'ns explica l'origen de l'home i de la cultura. El Mite De Prometeu View more presentations from dalcantara .

Tenir cor, tenir coratge, tenir intel.ligència

A classe llegim aquests dies El Mago de Oz. Els personatges van camí del país d'Oz per demanar uns dons al mag... La Dorothy voldria tornar a casa, a Kansas, amb els seus oncles. L'home de llauna voldria tenir un cor. El lleó covard voldria tenir coratge. I l'espantaocells voldria tenir intel.ligència... Algunes de les "proves" de tenir cor podrien ser... I aquestes altres podrien ser "proves" de tenir coratge... I aquí unes quantes "proves" més... Ara, de tenir intel.ligència.