Passa al contingut principal

Trets d'una comunitat de recerca

Aquesta setmana hem treballat força bé. Hem identificat entre tots els trets d'una comunitat de recerca. Primer, hem relacionat conceptes amb les dues paraules clau: COMUNITAT i RECERCA.
Així és com queda a wordle.

Wordle: comunitat de recerca

També entre tots, hem vist que per formar una comunitat de recerca hem de...:
-raonar totes les opinions
-estar oberts a canviar les pròpies opinions si n'hi ha de més justificades
-esforçar-nos perquè les nostres raons siguin consistents
-suggerir maneres de comprovar els supòsits i les hipòtesis dels altres
-oferir exemples i contraexemples
-buscar supòsits i implicacions en les intervencions
-preguntar als altres sobre les seves opinions o creences
-donar la nostra opinió independentment del que diguin els altres
-seguir el fil del diàleg, no canviat de tema

La Somalla ha estat la secretària de la classe aquesta setmana i és qui ha pres nota de totes les conclusions a què hem arribat.

També hem intentat establir quines normes hem de seguir tots per tal de tenir un diàleg constructiu, que ens serveixi per aprendre plegats.

Finalment, cadascú ha completat aquesta frase "PER MI DIÀLEG ÉS ACONSEGUIR.....": resoldre els conflictes i les discussions, aprendre coses noves i útils, que l'altre m'entengui, saber les opinions de les altres persones i d'entendre-les, un acord.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Contes diversos per realitats diverses

Després d'anys, m'he decidit a continuar nodrint aquest blog destinat a fer filosofia amb contes. Gràcies a les xarxes socials que ens permeten compartir idees i propostes, m'ha arribat la informació d'una sèrie de contes que estan penjats a internet i que plantegen situacions que, tot i no ser noves, precisen de contes  que normalitzin la vida dels seus protagonistes, les seves històries i els seus sentiments.  La princesa valiente from Luisa Fernanda Correa Rueda

Per què contes....

Perquè socialitzen, inculquen idees, creences i valors socials. Perquè transmeten models d'actuació. Perquè ofereixen models d'identificació des del punt de vista emocional. Perquè ensenyen com resoldre conflictes. Perquè en el món màgic del conte es poden descarregar l'agressivitat, l'ansietat i les pors reals. Perquè són font d'imaginació i de creativitat que permeten crear les pròpies històries i imaginar el món ideal propi, els somnis i els malsons. I perquè treballar tot això a l'ensenyament secundari és necessari!!! Un regalet final de comiat a aquest treball que, si més no aquest curs, haig de deixar per d'altres projectes.

El mago de Oz i final

No sé en quina mida considerar la poca memòria i la ganduleria dels meus alumnes com una de les raons de que hagin assenyalat com a frase que més impacte els ha causat del film El mago de Oz la que diu la Dorothy al final, un cop ja s'ha acabat tota l'aventura al país d'Oz: Com a casa enlloc. També la podríem traduir com Millor a casa que a cap altre lloc , o No hi ha res com estar a casa . Les raons que han donat de la preferència han estat les següents: -perquè realment com a casa no s'està enlloc i és el que li agrada a qualsevol persona -perquè malgrat que puguis voler marxar de casa quan les coses es posen difícils, el film ens ensenya que enlloc estaràs tan bé i així hem d'aprendre la lliçó -perquè malgrat la grisor de Kansas, la noia protagonista volia quedar-se allà perquè era casa seva -perquè a casa teva és l'únic lloc on pots fer el que vulguis -perquè a casa teva tens a la gent que estimes i que t'estima Us convido a escoltar aquesta meravellos