Passa al contingut principal

Els nostres somnis

Aquests són els dibuixos dels somnis que van fer alguns dels membres de la nostra comunitat de recerca....

L'Andrea S. va somniar que es comprava una casa molt gran:


El Martí va somniar que era molt ric perquè li havia tocat la loteria i es comprava moltes empreses:El Dani també va somniar que era ric, que tenia una casa de 1000 m2 i un Ferrari per a cada dia de la setmana:

També de ser rics i de fer coses que només es poden fer amb molts diners eren els somnis del Germán i del Pau  (no tinc foto d'aquest dibuix!):


L'Adrià va trobar-se sol a Port Aventura, però totes les atraccions funcionaven...


El Gil es va trobar sol, i no li va agradar gens...


La Somalla somniava estar acompanyada novament del seu pare, que tornaria al món, a viure amb la seva família i que tots serien feliços...

L'Arnau es trobava també sol al somni en què queia a un pou enmig d'un bosc i no hi havia ningú per ajudar-lo...

El Fèlix no va tenir un somni agradable perquè va somniar que havia tret un zero en mates...

La Neus no va tenir temps d`'acabar el seu somni, però sembla tenir relació amb un viatge...

La Lizbeth i la Génesis deien que no tenien somnis, perquè no els agradava fantasejar amb coses que sabien que no passarien mai...

La Sheila, l'Andrea R., la Hajar i la Marina no recordaven cap somni....

Somnis dormits, somnis desperts; somnis realistes, somnis impossibles; somnis feliços, somnis tristos; somnis alegres, somnis angoixants. Alguns es compliran, altres no... Passi el que passi, no deixaran de ser somnis.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Contes diversos per realitats diverses

Després d'anys, m'he decidit a continuar nodrint aquest blog destinat a fer filosofia amb contes. Gràcies a les xarxes socials que ens permeten compartir idees i propostes, m'ha arribat la informació d'una sèrie de contes que estan penjats a internet i que plantegen situacions que, tot i no ser noves, precisen de contes  que normalitzin la vida dels seus protagonistes, les seves històries i els seus sentiments.  La princesa valiente from Luisa Fernanda Correa Rueda

Per què contes....

Perquè socialitzen, inculquen idees, creences i valors socials. Perquè transmeten models d'actuació. Perquè ofereixen models d'identificació des del punt de vista emocional. Perquè ensenyen com resoldre conflictes. Perquè en el món màgic del conte es poden descarregar l'agressivitat, l'ansietat i les pors reals. Perquè són font d'imaginació i de creativitat que permeten crear les pròpies històries i imaginar el món ideal propi, els somnis i els malsons. I perquè treballar tot això a l'ensenyament secundari és necessari!!! Un regalet final de comiat a aquest treball que, si més no aquest curs, haig de deixar per d'altres projectes.

Els mites, una mena especial de contes...

Els mites  són narracions que donen resposta i fonament a preguntes sobre normes socials i costums, així com sobre l'origen del món i de l'home.   Els mites ens porten la imatge del món dels homes i les dones d'aquells temps llunyans. Han estat posats en imatges pels artistes de diferents èpoques, els quals interpreten i expliquen al seu torn la recepció que han fet del mite amb els seus recursos expressius. A l'aula de filosofia per a nois i noies de primer d'ESO, hem intentat interpretar el mite de Prometeu amb imatges, juntament amb els artistes. En aquest mite se'ns explica l'origen de l'home i de la cultura. El Mite De Prometeu View more presentations from dalcantara .