Passa al contingut principal

Quina frase t'ha agradat més i perquè. Reflexions breus a partir del conte dels porcs espins.

La necesidad de compañía, brotada de la vaciedad y la monotonía de su propio interior, empuja a las personas a juntarse; pero sus muchas propiedades repulsivas y sus muchos defectos intolerables vuelven a apartarlas violentamente.

 
Àlex: "Me parece que la frase dice la verdad. Las personas nos necesitamos las unas a las otras. A pesar de nuestros defectos podemos convivir."

David: "He escogido esta frase porque es la que más me ha gustado y porque está llena de significado. Habla de grandes contrariedades en nuestra sociedad. Necesitamos compañía pero llegamos a puntos en que nos tenemos que separar para no provocar los mismos perjuicios que cuando estábamos solos."

En un frío día de invierno un grupo de puercoespines se acercaron mucho los unos a los otros, apretujándose, con el fin de protegerse, mediante el mutuo calor, de quedar helados. Pero pronto sintieron las recíprocas púas, que los hicieron distanciarse otra vez a los unos de los otros.

José Antonio: " He escogido esta frase porque me parecía la más interesante del cuento. La fábula explica que por muy bien que lleguemos a juntarnos, siempre hay algún defecto que hace que no estemos del todo a gusto."

Klever: "La gente busca refugio y ciertas cosas no le gustan. Yo tenía un amigo y me obligaba a hacer cosas que no me gustaban."

...quien tiene mucho calor interior propio prefiere permanecer alejado de la sociedad, para no dar molestias ni recibirlas.
Marina: "Hay personas que no quieren tener amistades porque siempre surgen conflictos y a veces se hace daño sin querer pero después, por culpa del orgullo, ni se pide perdón ni se perdona. En un momento determinado piensas que es mejor estar solo para ahorrarse los problemas. La he elegido porque me identifico con ella, excepto porque yo no tengo calor interior, sólo huyo de los problemas."

Carlos Ll.  y Iván: " Quien tiene miedo de meter la pata, prefiere no hablar con nadie."

He trobat aquestes imatges quan he posat al cercador "viure en societat". Per què creieu que algú les ha posat sota l'epígraf de "viure en societat"?Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Contes diversos per realitats diverses

Després d'anys, m'he decidit a continuar nodrint aquest blog destinat a fer filosofia amb contes. Gràcies a les xarxes socials que ens permeten compartir idees i propostes, m'ha arribat la informació d'una sèrie de contes que estan penjats a internet i que plantegen situacions que, tot i no ser noves, precisen de contes  que normalitzin la vida dels seus protagonistes, les seves històries i els seus sentiments.  La princesa valiente from Luisa Fernanda Correa Rueda

Per què contes....

Perquè socialitzen, inculquen idees, creences i valors socials. Perquè transmeten models d'actuació. Perquè ofereixen models d'identificació des del punt de vista emocional. Perquè ensenyen com resoldre conflictes. Perquè en el món màgic del conte es poden descarregar l'agressivitat, l'ansietat i les pors reals. Perquè són font d'imaginació i de creativitat que permeten crear les pròpies històries i imaginar el món ideal propi, els somnis i els malsons. I perquè treballar tot això a l'ensenyament secundari és necessari!!! Un regalet final de comiat a aquest treball que, si més no aquest curs, haig de deixar per d'altres projectes.

El mago de Oz i final

No sé en quina mida considerar la poca memòria i la ganduleria dels meus alumnes com una de les raons de que hagin assenyalat com a frase que més impacte els ha causat del film El mago de Oz la que diu la Dorothy al final, un cop ja s'ha acabat tota l'aventura al país d'Oz: Com a casa enlloc. També la podríem traduir com Millor a casa que a cap altre lloc , o No hi ha res com estar a casa . Les raons que han donat de la preferència han estat les següents: -perquè realment com a casa no s'està enlloc i és el que li agrada a qualsevol persona -perquè malgrat que puguis voler marxar de casa quan les coses es posen difícils, el film ens ensenya que enlloc estaràs tan bé i així hem d'aprendre la lliçó -perquè malgrat la grisor de Kansas, la noia protagonista volia quedar-se allà perquè era casa seva -perquè a casa teva és l'únic lloc on pots fer el que vulguis -perquè a casa teva tens a la gent que estimes i que t'estima Us convido a escoltar aquesta meravellos